Home
Login

Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

Mspell

Az Mspell magyar helyesírás-ellenőrző és elválasztó program Linux és FreeBSD operációs rendszerekre. Paraméterei és használata megegyezik az Ispellével, de a szavak ellenőrzésére a MorphoLogic algoritmusait (Helyes-e?, Helyesel) használja.

A program parancssorból önállóan indítható, azonban, mivel a legtöbb alkalmazás csak arra van felkészítve, hogy az Ispell (International Ispell) programot meghívva ellenőrizze a beírt szöveget, készítettünk hozzá egy Ispell-wrappert. Így, ha már az Mspell előtt telepítettünk Ispell-t a gépünkre, akkor az ispell parancs kiadására egy szkript indul el, ami a környezeti változók és a paraméterek alapján eldönti, hogy melyik ellenőrző programot akarjuk futtatni. Ezáltal lehetőségünk van arra, hogy az alkalmazásokban az Ispell-t állítsuk be ellenőrző szoftvernek, de mégis az Mspell fusson, valamint lehetőségünk van arra is, hogy az eredeti Ispell-t futtassuk.

Ezzel a módszerrel a parancssori ellenőrzésen kívül lehetőségünk van az Mspell használatára az összes KDE alkalmazásban, emacs alatt, vagy éppen a TeX/LaTeX dokumentumaikat is ellenőrizhetjük a LyX-ben.

Az Mspell saját szótár kezelésére is képes. A saját szótár használata esetén sem lassul sokkal az ellenőrzés.

 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION