Kezdőlap arrow Termékek arrow MoBiMouse arrow Az új MoBiMouse 6 használata
Bejelentkezés
A MoBiMouse 6 használata

MoBiMouse 6

Üdvözli a MoBiMouse 6 elektronikus szótárprogram!

A MoBiMouse segítségével a lehető legegyszerűbben találhatja meg egy szó jelentését. Elég az egérmutatót az ismeretlen szó fölé vinni a képenyőn, és a szó jelentése máris megjelenik egy buborékban.

A MoBiMouse kiválóan alkalmas – például böngészés közben a weben – egy-egy szó villámgyors kikeresésére, nem kell átlépni a szótári alkalmazás ablakába, nem kell begépelni az ismeretlen szót.

Ha több szótárat telepített, a MoBiMouse egyszerre keres több szótárban: a találatok egy buborékban, egymás alatt olvashatók.

A MoBiMouse felismeri a szavak ragozott alakjait is. Ha a szótár olyan kifejezést tartalmaz, amelyik 'illeszkedik' a mutatott szó környezetéhez, akkor a találatok közé a kifejezés is bekerül.

A MoBiMouse a buborékos üzemmódról átkapcsolható 'ablakosra' is. Ekkor a szótár tartalma egy hagyományos 'ablakos' alkalmazásban olvasható (a MorphoLogic korábbi, MoBiDic szótáraihoz hasonlóan).


A MoBiMouse 6-ban megtalál mindent, amit a korábbi MoBiMouse és MoBiMouse Plus termékekben már régóta használ és szeret, de ezeken kívül számos újdonsággal is szolgál, például:

  • A programot úgy is be lehet állítani, hogy az egérmutató és egy plusz billentyű lenyomásakor jelenjen meg a buborék.
  • A buborék oldalán lévő gördítősáv segítségével hosszú szócikkek is megjeleníthetők

Korábban megvásárolt MoBiMouse Plus szótárai ingyenes frissítés után megnyithatók az új változatban is.


A MoBiMouse szótári rendszer 1999-ben elnyerte az Európai Unió Információtechnológiai Díját, valamint 2004-ben az elmúlt évztized egyik leginnovatívabb IST-díjas technológiája díjat!


A szótár használata

A fordítás megjelenítéséhez mozgassa az egérmutatót a kívánt szó fölé: a fordítás – ha a MoBiMouse ismeri a szót – egy buborékban jelenik meg. Ha egy-egy szóhoz sok találatot kap, az egér görgetőgombjával a buborék alján lévő találatok is megnézhetők.


MoBiMouse 6 buborék


A MoBiMouse úgy is használható, hogy a találatok nem buborékban, hanem ablakban jelennek meg: kattintson jobb egérgombbal a MoBiMouse tálcaikonjára, megjelenik a program menüje. A menüből válassza a Találatok Ablakban lehetőséget!

 


MoBiMouse 6 ablak


Több MoBiMouse 6 szótár egyidejű kezelése is lehetséges, ebben az esetben a program egyszerre keres az összes telepített szótárban.

A MoBiMouse 6 szinte a teljes Windows képernyőn használható, bármely alkalmazás felületén. Az alábbi alkalmazások esetében a szövegfelismerés független a betűtípustól és mérettől: MS Office Word (2000 és újabb), Internet Explorer (6.0 és újabb), Adobe Acrobat (6.0 és újabb), Mozilla Firefox (3.x és újabb).

Hardverigény: 256 MByte memória, szótáranként 80-100 MByte lemezterület.

Támogatott operációs rendszerek: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 (a program minden operációs rendszer 64 bites verzióját is támogatja).

A program interneten keresztül aktiválható, azonban további használatához internetkapcsolatra nincs szükség.


 
OLDALTÉRKÉP | ELÉRHETŐSÉG | ADATVÉDELEM | SZERZŐI JOGOK | VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK