Kezdőlap arrow Termékek arrow Fordítóprogramok arrow MorphoWord Office-fordító
Bejelentkezés

MorphoWord
Office-fordító

9 032 Ft
letölthető
Az ár az áfát tartalmazza.

A MorphoWord (ejtsd: morfowörd) a MetaMorpho fordítóprogram Microsoft Word szövegszerkesztő alatt használható változata. A program a kijelölt szöveget - vagy amennyiben nincs kijelölés, a teljes dokumentumot - lefordítja angolról magyarra, illetve magyarról angolra.

A program a fordításhoz új dokumentumot nyit. Az eredeti bekezdést sárga háttérrel a szövegbe szúrja és alatta helyezi el a fordítást. A fordítás átolvasása és az esetleges utószerkesztési munka után az eredeti szöveg törölhető.

A fordítóprogram a teljes mondatszerkezet felismerésére törekszik. Ha egy mondat fordításakor megérti a mondatszerkezetet, akkor az eredmény valóban helyes mondat lesz. Amennyiben ez nem sikerül, az eredményt az egyes megértett részmondatok fordításainak sorozatából rakja össze.

Kipróbálás

Az ingyenes internetes próbaverzió innen tölthető le. A program 14 napig használható, és a fordítható karakterek száma korlátozott.

Mintafordítás

További mintafordítások itt találhatók.

Rendszerigény

IBM kompatibilis PC, 512 MByte RAM, 700 MByte HDD; Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 10 operációs rendszer (32 vagy 64 bites) és a MS Office Word 2003, 2007, 2010, 2013 vagy 2016 32 bites kiadása.

Aktiválás

A program használatához aktiválás szükséges. Az aktiválás internetkapcsolattal rendelkező számítógépeken automatikus, egyéb esetekben elektronikus levelezés segítségével történhet.

Kiegészítés

Az egyirányú angol-magyar MorphoWord változathoz itt megrendelhető a magyar–angol kiegészítés.

További alkalmazások

Egyszerű szövegek (TXT) betölthetők vagy bemásolhatók a Word szövegszerkesztőbe, ezért erre a feladatra általában javasoljuk.

Weblapok (HTML) fordítására a MorphoWeb termékünket javasoljuk, amely a MorphoWord Plus fordítóprogram-csomagban elérhető.

Egy-egy mondat Adobe Acrobatban (PDF) a Gépi fordítás (MorphoMouse) programmal fordítható.

Közreműködők

A fordítóprogram és az angol–magyar adatbázis a MorphoLogic fejlesztése. A magyar–angol nyelvi adatbázis a MorphoLogic fordítócsapatának, az MTA Nyelvtudományi Intézetének és az SZTE Informatikai Tanszékcsoportjának közreműködésével az NKFP részleges támogatásával jött létre (NKFP 2/008/2004).

A MorphoMouse és a MorphoWord programok telepítőjének letöltése
A MorphoMouse program ingyenesen letölthető és telepíthető a MorphoLogic Telepítő és Frissítő alkalmazás segítségével.

A MorphoMouse és Moduljai (Elektronikus szótárak, Gépi fordítás), valamint a MorphoWord (továbbá MorphoWord Net, MorphoWord Plus, MorphoWord Plus Net, MorphoWord Pro) programjaink telepítése:

  1. Töltse le a MorphoLogic Telepítő és Frissítő alkalmazást!
  2. Zárja be a számítógépén futó alkalmazásokat, hogy a program használatához minden szükséges komponens települhessen a számítógép újraindítása nélkül!
  3. Böngészőjének letöltési mappájából indítsa el a telepítőt!
  4. A telepítéskor megjelenő párbeszédablakba írja be a megvásárolt terméksorszámot!
  5. Nyomja meg az OK gombot!
  6. Amennyiben többféle terméket vásárolt, kérjük, mindegyik terméksorszámot egyenként adja hozzá a telepítőhöz!

Ezt követően a program automatikusan telepíti azokat a komponenseket, amelyek az adott terméksorszámmal elérhetőek.

 

Demó eszközök telepítése a MorphoLogic Telepítő és Frissítő alkalmazás segítségével történik a fent leírt módon, terméksorszám hozzáadása nélkül.

  • MorphoMouse Online Szótárak: a Beállítások / Modulok / Szótárak modul / Részletek / Elérhető termékek menüben kattintson a Demó gombra a kiválasztott szótár 14 napos kipróbálásához
  • MorphoMouse Online Gépi fordítás: a Beállítások / Modulok / Gépi fordítás modul / Részletek / Elérhető termékek menüben kattintson a Demó gombra az angol-magyar, magyar-angol fordítás 14 napos kipróbálásához
  • MorphoWord Net: a telepítőben jelölje be a MorphoWord komponens telepítését a Microsoft Word alatti angol-magyar, magyar-angol online fordítás 14 napos kipróbálásához
  • MorphoWeb Net: a telepítőben jelölje be a MorphoWeb komponens telepítését a böngészőkbe épülő angol-magyar, magyar-angol online fordítás 14 napos kipróbálásához

 

Offline programok internetkapcsolat nélkül telepíthető és aktiválható verzióinak a letöltéséhez kérjük, kattintson ide

 

Gyakran ismételt kérdések a MorphoWord programhoz

Ez az összeállítás a MorphoWord Súgó kiegészítése. Terméktámogatási csoportunk a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte itt össze.

Hogyan tölthetem le és telepíthetem a programot?

A program a MorphoLogic Telepítő és Frissítő alkalmazás segítségével telepíthető, aktiválható.

A MorphoWord ikonok eltűntek az eszközsávból. Hogyan állíthatom vissza?

Az Office a fordítóprogramot annak hibája esetén letilthatja.
Office 2003: Ellenőrizze, hogy a Word eszköztárai (Súgó melletti szürke területen jobb egérkattintás) között szerepel-e a MorphoWord (MmoWordToolbar.dot), és be van-e kapcsolva.
Ellenőrizze a Súgó/Microsoft Office névjegye/Letiltott elemek (Help/About Microsoft Office Word/Disabled Items) alatti listát, és ha a program itt megtalálható, engedélyezze.
Office 2007 és újabb: A MorphoWord eszköztár (MmoWordToolbar.dot) a Bővítmények (Add-Ins) között jelenik meg.
Kattintson a Microsoft Office gombra (Microsoft Office button), majd A Word beállításai (Word options) gombra, majd kattintson a Bővítmények (Add-Ins) kategóriára.
Aktív alkalmazásbővítmények (Active application Add-ins): Az Office programban regisztrált és éppen futó bővítmények listája. Itt kell szerepelnie a MorphoWord eszköztárnak.
Letiltott alkalmazásbővítmények (Disabled application Add-ins): Azoknak a bővítményeknek a listája, amelyeket a program automatikusan letiltott. Ha a MorphoWord eszköztár itt szerepel, a Bővítmények (Add-Ins) területen a legördülő menüben válassza ki a Letiltott alkalmazásbővítményeket (Disabled application Add-ins), majd kattintson az Ugrás (Go) gombra. A listában álljon rá az eszköztárunkra, és nyomja meg az Engedélyezés (Enable) gombot.

A MorphoWord fordítás után a lefordított szöveget még egyszer beszúrja.

A MorphoWord csak az alapértelmezett beszúró módban működik helyesen. Kapcsolja vissza ezt az üzemmódot az Eszközök/Beállítások/Szerkesztés/A kijelölt szöveg felülírása alatt.

A MorphoWord nem fordít le minden szót.

Ezt a helytelen helyesírás és írásjel használat is okozhatja. A fordítás előtt gyakran érdemes ellenőrizni a szöveget a Word beépített helyesírás- és nyelvtani ellenőrzőjével is.

A MorphoWord aktiválásakor 1715-ös hibaüzenetet kapok. Mit jelent ez?

A MorphoWord program csak egy (illetve a vásárolt licencszámban meghatározott) számú számítógépen használható. Az aktiválás kezelésébe beépítettünk egy kismértékű toleranciát, így nem kell új terméksorszámot vásárolnia, ha hosszabb időszak elteltével kicseréli számítógépét, és az új gépen is aktiválni szeretné a programot. A hibajelzés arra utal, hogy ezt az aktiválási keretet túllépte.


Telepítési probléma.

A MorphoWord telepítéséhez jelenleg Adminisztrátor jogosultság szükséges. A telepítés csak annál a felhasználónál teszi lehetővé a használatot, akinél telepítjük a programot. Adminisztrátori jogokkal nem rendelkező felhasználónál ezért a telepítés csak a felhasználó átmeneti jogosultságának megváltoztatásával, majd visszaállításával lehetséges. A program egyébként egy számítógépen korlátlan számban telepíthető, és aktiválható.


A MorphoWord telepítőt fertőzöttnek nyilvánítja a vírus/trójai irtó programom, vagy a telepítő futtatásakor vírus/trójai riasztást kapok.

A program telepítője a Mediachance Multimediabuilderrel készült, mely a működéshez UPX tömörítési eljárást használ. Ezt az eljárást néhány vírusirtó rosszindulatúnak minősítheti és emiatt téves riasztást adhatnak a felhasználóknak. A téves riasztás általában megszűnik, ha vírusirtóját frissíti a legfrissebb változatra. A fentiek természetesen csak akkor érvényesek, ha a felhasználó rendszere egyébként vírusmentes. Ha egyéb fájlok is vírusosak, akkor sajnos elképzelhető, hogy a telepítő valóban egy "hagyományos" fertőzés áldozata lett. További információkat a Mediachance honlapján és felhasználói fórumán találhatnak a témában.Abban az esetben, ha problémájára nem talált megoldást, vegye fel a kapcsolatot velünk! Adja meg e-mail címét, és Terméktámogatási csoportunk válaszlevélben elküldi az ajánlott megoldást, vagy ha ez akadályba ütközik, a megoldáshoz további információkat kérünk Öntől.

 


Mit vettek még, akik ezt vették?


OLDALTÉRKÉP | ELÉRHETŐSÉG | ADATVÉDELEM | SZERZŐI JOGOK | VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK