Kezdőlap arrow Újdonságok arrow Prószéky Gábor – Kis Balázs: Számítógéppel emberi nyelven
Bejelentkezés

Prószéky Gábor – Kis Balázs: Számítógéppel emberi nyelven

2 000 Ft
Az ár az áfát tartalmazza.

Prószéky Gábor – Kis Balázs: Számítógéppel emberi nyelven – Intelligens szövegkezelés számítógépen című könyvének átdolgozott, elektronikus kiadása.

A szerzők, a nemzetközileg ismert MorphoLogic Kft. munkatársai, a számítógép alkalmazásának emberi nyelvi vonatkozásaival foglalkoznak. Könyvükben áttekintést nyújtanak a világon jelenleg hozzáférhető, az emberi nyelvvel kapcsolatos számítógépes eszközökről.

Bemutatják a dokumentumok készítésének, tárolásának nyelvi problémáit, a szöveghelyesség ellenőrzésének eszközeit, a szöveges keresés újdonságait.
Részletesen lehet olvasni a műben a fordítástámogatásról, a gépi fordítás újszerű és reális értelmezéséről, ami az európai intézményrendszerhez való csatlakozás kapcsán növekvő jelentőséggel bír.
Végül áttekintik a karakter- és beszédfelismerő rendszerek nyelvi alapjait. Az ismertetett eszközök és eljárások egyszerre képviselik a legkorszerűbb tudományosságot és szolgálják a felhasználók napi érdekeit.

A nemzetközi irodalomban is ritkaságnak tekinthető tematikai összetételű mű elsősorban azoknak szól, akik szakmájuk során professzionálisan használják a számítógép szövegkezelő képességeit (újságírók, fordítók, könyvkiadó szakemberek), nélkülözhetetlen a számítógépes rendszerek fejlesztőinek és üzemeltetőinek, és utoljára, de nem utolsósorban az alkalmazott nyelvészet iránt érdeklődő, ezzel a tudományággal foglalkozó tudósoknak, oktatóknak és egyetemi hallgatóknak.A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Prószéky Gábor – Kis Balázs: Számítógéppel emberi nyelven – Intelligens szövegkezelés számítógépen című könyvének átdolgozott, elektronikus kiadásának letöltése.A letöltéshez szükséges a terméksorszám.
 


OLDALTÉRKÉP | ELÉRHETŐSÉG | ADATVÉDELEM | SZERZŐI JOGOK | VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK