Home arrow Solutions arrow Dictionary Encoding
Login

Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.
XML-szótárépítés és -konverzió

A MorphoLogic megoldást kínál arra, hogy szótári dokumentumok egységes szerkezetű, rendezett, jól kezelhető szótárakká váljanak, melyek készek a nyomtatott vagy elektronikus formában történő kiadásra. A szótárépítés- és konverzió során javul a szótári anyag minősége, mivel előjönnek az esetleges szerkezeti hibák, és ezeket azonnal javítani tudjuk. Az így elkészült dokumentumok egységes szerkezetük miatt a továbbiakban egyszerűen bővíthetők.

Referencia

Referenciamunkáink között említhetjük olyan világhírű szótárkiadók, mint a Cambridge University Press, vagy az Oxford University Press számára készített XML-alapú szótáriadatbázis-kialakításunkat.

Technológia

A szótárépítést XML-technológiával végezzük, mely a strukturált szövegek feldolgozásának legmodernebb és legalkalmasabb eszköze. Az XML-szabályok gyűjteménye, melyek segítségével olyan szöveges formátumokat állíthatunk elő, amelyek alkalmasak adatok strukturált leírására. Az XML a számítógép számára megkönnyíti az adatok generálását, olvasását és biztosítja, hogy az adatszerkezet egyértelmű legyen. Az XML bővíthető, platform-független és támogatja a nemzetköziesítést és a lokalizációt.

Mik az általunk kínált XML-szótárépítés és konverzió előnyei?

  • Gyors, mert nincs szükség a meglevő szótárak kézi újraírására XML-ben.
  • A MorphoLogic technológiája a formázott szótárakat XML-formátumúvá konvertálja.
  • A szótár XML-formázása történhet a megrendelő által hozott DTD alapján is, de ha ilyen nincs, a MorphoLogic kifejleszti a megfelelő DTD-t.
  • A létrejövő XML-szótárak azonnal készen állnak nyomtatott és elektronikus kiadásra is. Az elektronikus kiadás a MorphoLogic MoBiMouse- ill. MoBiDic-szótárrendszerével lehetségesű
  • A MorphoLogic-technológia automatikuan vizsgálja meg, hogy a kiinduló szótár struktúrája megfelelő-e. Az egyetlen nem automatikus munkafázis a szótár tartalmi korrektúrázása.

Mi a teendő, ha van olyan szótára, amelyet szeretne XML-formátumban tárolni vagy kiadni?

1. Vizsgáltassa meg szótárát a MorphoLogic szakembereivel. A MorphoLogic ekkor megállapítja, hogy az átalakításhoz mennyi időre van szükség. Ha a szótár struktúrája megfelelő, ez az idő jóval kevesebb, mint amennyi a szótár XML-ben való újragépeléséhez kell.

2. Juttassa el a szótár teljes anyagát elektronikus formában a MorphoLogichoz! Rövid idő múlva visszakapja ugyanazt a szótárat – immár XML-ben, készen nyomtatott és elektronikus kiadásra.

Amennyiben érdekli ez a megoldás, vegye fel a kapcsolatot Szótár üzletágunkkal!

 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION