Home
Login

Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.
MoBiMouse Plus Technology

In 1999 the MoBiMouse dictionary system was awarded the European IST Prize, and in 2004 the Prize for one of the most innovative IST-awarded technology.

The MoBiMouse Plus dictionary program is an advanced version of MoBiMouse, which combines the advantages of the MoBiDic dictionary and the MoBiMouse program. It provides every feature a modern electronic dictionary system is expected to offer: search is possible both wirth the "bubble" and the "typing" method. MoBiMouse Plus allows the whole dictionary entry belonging to the selected word to be displayed in a MoBiDic window.


Use of the dictionary

MoBiMouse Plus dictionaries are easy-to-use, it works without pressing a key or clicking the mouse. The program displays the translation of the word the mouse hovers above.

Lehetőség van arra is, hogy az egérmutató segítségével kiválasztott szóhoz illetve kifejezéshez tartozó teljes szócikk megjelenjen MoBiDic-ablakban.

Több MoBiMouse Plus szótár egyidejű kezelése is lehetséges, ebben az esetben a program egyszerre keres az összes telepített szótárban.

A MoBiMouse Plus a teljes Windows képernyőn használható, bármely alkalmazás felületén. Az alábbi alkalmazások esetében a szövegfelismerés független a betűtípustól és mérettől: MS Office (2000 és újabb), Internet Explorer (6.0 és újabb), Adobe Acrobat (4.0 és újabb), Mozilla Firefox.

A MoBiMouse Plus együttműködik a számítógépre telepített MoBiCAT fordítóprogrammal.

Hogyan történik a keresés?

A MoBiMouse Plusba kétféleképpen kerülhet a lefordítandó szó: vagy a felhasználó írja be, vagy pedig az egérkurzorral mutatott szó automatikusan aktiválódik.

A mutatott szó felismerésére többféle eljárást alkalmazunk. Egyrészt a Windows kezelőfelületén és más alkalmazások (pl. Adobe Acrobat, Internet Explorer, Firefox) esetében a MoBiMouse Plus automatikusan felismeri a Windows által leggyakrabban használt fontokat, ezenfelül egyedi fontbeállítási lehetőséget is biztosít, így a felhasználók igényeikhez, valamint a telepített betűtípuskészlethez igazíthatják a betűfelismerést. Programunk másrészt egy olyan karakterfelismerő technológiát alkalmaz, amely segítségével a képernyőn megjelenő tetszőleges szöveg azonosítható. Ennek a lényege, hogy A MoBiMouse folyamatosan figyeli az egérmutató mozgását. Ha megállítjuk, a program megpróbál az egérmutató környezetében betűket keresni. A betűfelismerés az OCR technikához hasonló, de módszerében alapvetően különböző [mouScan] technológiára épül, melyet a MorphoLogic fejlesztett ki. A felismert betűkből összerakott szavakat ezután nyelvtanilag vizsgálja. Erre azért van szükség, mert a szavak a szövegben igen ritkán szerepelnek a szótári alakjukban, vagyis a toldalékokat fel kell ismerni, el kell távolítani. Ehhez a MorphoLogicnál több nyelvre kifejlesztett HUMor morfológiai elemzőt használjuk. Kétnyelvű szótár esetén a keresést a program mindkét nyelven megkísérli, így pl. az "eleven" szót képes angolul is és magyarul is megtalálni. A szótár fellapozása ezután kezdődik, és a szótári találatok és jelentéseik a formatervezett kinyíló ablakban jelennek meg, mely a képernyőn marad az egérmutató elmozdításáig.

Vásárlás

A MoBiMouse Plus termékek megtekintéséhez és megvásárlásához kattintson az alábbi linkre:
MoBiMouse Plus

 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION