Home arrow Products arrow Electronic Dictionaries arrow General Information arrow Díjaink
Login

Awards won by MorphoLogic

2006

eFestival-díj
a MorphoLogicnak
a Magyar Tartalomipari Szövetségtől
Budapest, 2006. november 21.

A www.webforditas.hu ingyenes szótár, szöveg- és weblapfordító szolgáltatásunk elnyerte az eFestival-díjat Közérdekű információ szolgáltatások kategóriában. Az eFestival az online és a multimédia szakma évenként megrendezett rangos eseménye. A versenyen a Magyar Tartalomipari Szövetség az online gazdaságban újonnan megjelent internetes és multimédiás megoldások alkotói közül azokat díjazza, akik a legszínvonalasabb magyar tartalmat állítják elő és szolgáltatják a felhasználóknak.

2005

A Magyar Informatikáért szakmai érem
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
az Informatikai és Hírközlési Minisztertől
Budapest, 2005. augusztus 19.

A Magyar Informatikáért szakmai érmet a magyar informatikában kimagaslóan eredményes szakmai munka elismeréséül adományozza az informatikai és hírközlési miniszter a 2/2002. (X. 17.) IHM rendelet alapján.

2005

Brassai Sámuel-díj
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
a Magyar Alkalmazott Nyelvészek Egyesületétől
Miskolc, 2005. április 7.

A Brassai Sámuel-díjat a MANYE (Magyar Alkalmazott Nyelvészek Egyesülete) évente egyetlen kutatónak adományozza. A kitüntetett az alkalmazott nyelvészet területén kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson és a MANYE tevékenységében is aktívan részt vesz vagy az egyesület tevékenységét nagy mértékben támogatja.

2004

Az elmúlt 10 év IST Prize-díjazottjai közül kiemelt vállalkozás
a MorphoLogicnak
az Euro-CASE-től
Hága (Hollandia), 2004. november 3.

Az elmúlt tíz év IST Prize-zal jutalmazott termékeiből az Euro-CASE kiválasztotta az elmúlt tíz év több mint 200 díjazottja közül a leginnovatívabbakat a jubileumi kiállításon való ismételt bemutatásra. E közé a – kategóriánként két, összesen tehát – tíz termék közé választották be a MoBiMouse-t mint az elmúlt évtized egyik leginnovatívabb IST-díjas technológiáját.

2003

LangTech 2003 SME 2nd Prize
a MorphoLogicnak
az ELRÁ-tól
Párizs (Franciaország), 2003. november 24.

Az Európai Közösség évente megrendezésre kerülő Beszéd- és Nyelvtechnológiai Fórumán, a LangTechen a meghívott kisvállalkozások bemutatják tevékenységüket egy befektetőkből, kereskedelmi és technológiai szakemberekből álló nemzetközi zsűrinek. Az ő döntésük szerint 2003-ban a második legjobb prezentációt a MorphoLogic tartotta.

2002

Gyurós Tibor-díj (Az Év Informatikai Menedzsere 2001)
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől
Budapest, 2002. április 7.

Az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) 1997 vége óta adja ki az Év Menedzsere Díjat annak a kiemelkedő informatikai menedzsernek, aki tevékenységé­vel jelentős mértékben hozzájárult a hazai informatika fejlődéséhez. A díjat 2002. óta az IVSZ néhai elnöke, Gyurós Tibor emlékének adózva, életművének legmeghatáro­zóbb értékei mentén, elsősorban a gazdasági sikerességet honorálva, a jelöltnek a hazai informatikai társadalom építésében való személyes hozzájárulását vizsgálva ítéli oda a független tagokból álló bíráló bizottság. További képek...

2000

Széchenyi-díj
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
a Magyar Köztársaság Elnökétől
Budapest, 2000. március 15.

A Széchenyi-díj a Kossuth-díjjal egyenértékű magyar állami kitüntetés, mely (a korábbi Állami Díj helyett) 1990-től szolgál a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére. A 2000. évi XI. törvénnyel módosított 1990. évi XII. törvény 1.§.-a ezt írja a Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról: „Kossuth-díj vagy Széchenyi-díj (a továbbiakban együtt: Díj) adományozható annak, aki a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a műszaki fejlesztés, a kulturális és művészeti alkotások, a gyógyítás, az oktatás-nevelés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ért el.” További képek...

1999

IST Prize
a MorphoLogicnak
a Euro-CASE-től
Helsinki (Finnország), 1999. november 23.

Az IST Prize, az Európai Közösség innovatív információtechnológiai termékekre és szolgáltatásokra adható díja, melyet egy nemzetközi zsűri által kiválasztott vállalkozások kaphatnak meg a pályázatukban megjelölt és az előző évben piacra bevezetett, illetve bevezetés alatt álló ígéretes kereskedelmi sikert mutató termékükre. Az IST Prize-t a Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering) adományozza az Európai Közösség IST Programme-jának támogatásával.

1997

World Young Business Achiever Finalist
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
a WorldCom Grouptól
St. Johns (Kanada), 1997. május 11.

A WorldCom Group WYBA (World Young Business Achiever) díja azoknak a különféle területeken tevékenykedő fiatal üzletembereknek adható, akik várhatóan szerepet vállalnak a jövő formálásában. Az évente megrendezendő döntőre kiválasztott jelöltek egy háromnapos találkozón bemutatják vállalkozásukat, majd a zsűri közülük választja ki az az évi fődíjasokat.

1996

Compfair-vásárdíj
a MorphoLogicnak
a Compfair-96 nemzetközi számítástechnikai kiállításon
Budapest, 1996. október 24.

A Compfair-vásárdíj a kilencvenes évek hazai informatikai szakmájának legjelentősebb elismerése. Nevezni kizárólag hazai fejlesztéssel, illetve olyan adaptációval lehetett, amelyben a hozzáadott magyar szellemi érték meghatározó jellegű. A bírálóbizottság tagjai olyan szakemberek voltak, akik valamilyen nonprofit szervezet – IVSZ, NJSZT, OMFB – tagjaiként nem érdekeltek közvetlenül a bírált termék anyagi sikerében.

1995

Kalmár László-dij
Prószéky Gábornak, a MorphoLogic ügyvezető igazgatójának
a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságtól
Siófok, 1995. május 28.

A Kalmár László díj a Neumann János Számítógéptudományi Társaság második legmagasabb kitüntetése − melyet 1976. óta adományoz − Kalmár Lászlóról, a Szegedi Tudományegyetem professzoráról kapta a nevét, akit Magyarországon a kibernetikai tudományok atyjaként tartanak számon. A díjat a számítástudomány gyakorlati alkalmazásában élenjáró szakértők kapják.

1993

Compfair-vásárdíj
a MorphoLogicnak
a Compfair-93 nemzetközi számítástechnikai kiállításon
Budapest, 1993. október 12.

A Compfair-vásárdíj a kilencvenes évek hazai informatikai szakmájának legjelentősebb elismerése. Nevezni kizárólag hazai fejlesztéssel, illetve olyan adaptációval lehetett, amelyben a hozzáadott magyar szellemi érték meghatározó jellegű. A bírálóbizottság tagjai olyan szakemberek voltak, akik valamilyen nonprofit szervezet − IVSZ, NJSZT, OMFB − tagjaiként nem érdekeltek közvetlenül a bírált termék anyagi sikerében.

 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION