Home arrow Products arrow Proofing Tools arrow Helyes-e?/Mac Office 2011
Login

Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

Helyes-e?/Mac Office 2011

9 957 Ft
Home & Student (1 licenc) - letölthető
15 138 Ft
Home & Business (2 licenc) - letölthető
20 117 Ft
Family (3 licenc) - letölthető
The price includes VAT.

Magyar helyesírás-ellenőrző és elválasztó program Microsoft Office for Mac 2008-hoz és 2011-hez.

Rendszerkövetelmények

A program használatához Intel-alapú Macintosh számítógép, Mac OS X 10.5 (Leopard) - Mac OS Sierra, valamint a Microsoft Office for Mac 2008-as vagy 2011-es verziója szükséges.

Figyelem!

 • A program a macOS High Sierra rendszer alatt sajnos nem működik!

   

 • A Microsoft Office for Mac 2011 Outlook alkalmazásában a Helyes-e? nem használható.

  Az Outlook 2011 kizárólag a Mac OS X rendszerszintű helyesírás-ellenőrzőjét képes használni, míg az Office 2011 többi alkalmazása, valamint az Offcie 2008 összes alkalmazása a Microsoft Office nyelvhelyességi eszközeit (pl. Helyes-e?) használja.

  A Mac OS X rendszerszintű helyesírás-ellenőrzőjének magyar nyelvvel való kibővítésére léteznek ingyenes, letölthető eszközök. Az Outlook 2011-hez ezek egyikének telepítését ajánljuk:

  1. HunSpellX
  2. MySpellX-HU

  Ezek az ingyenes nyelvhelyességi eszközök sem a Microsoft Office 2011 for Mac többi alkalmazásában, sem a Microsoft Office 2011 for Mac alkalmazásaiban nem működnek.

  Helyesírás-ellenőrző

  A magyar helyesírás-ellenőrző program a MorphoLogic HUMor (High-speed Unification Morphology) technológiájára épül, mely kb. 100 000 alapszó összes alakját ismeri. Ez a magyar nyelv esetében több mint kétmilliárd szóalakot jelent.

  A helyesírás-ellenőrző program azokat a szóalakokat fogadja el helyesként, amelyeket a benne működő morfológiai elemző képes a tárolt morfémákból a nyelvi szabályoknak eleget téve összerakni.

  A program az ismeretlen szavakhoz javítási javaslatokat ad.

  Elválasztó program

  A magyar elválasztó program a MorphoLogic HUMor (High-speed Unification Morphology) technológiájára épül, mely kb. 100 000 alapszó összes alakját ismeri. Ez a magyar nyelv esetében több mint kétmilliárd szóalakot jelent.

  Az elválasztó program az egyszerű szótagoló algoritmus mellett felhasználja a morfológiai elemző által biztosított nyelvi szegmentálást, ezzel bírálja felül a szótagolási szabályokat ott, ahol szükséges, pl. igekötők után, vagy szóösszetételi határokon. Ezzel a módszerrel sokkal pontosabb eredményt lehet elérni, mint csak algoritmussal és kivétellistával.

  Csak azokat a szavakat választjuk el, amelyeket elemezni tudunk. (A helyesírás-ellenőrző ezeket fogadja el helyesként.) Ha megengednénk az ismeretlen szavak elválasztását, akkor sok hiba keletkezne abból, hogy nem ismerjük ezeknek sem a morfológiai szegmentálását, sem a helyes kiejtését. Az utóbbi idegen szavak elválasztása esetén fontos. Az ebből származó hibák megtalálása a felhasználó számára nehezebb lenne, mint néhány nem elválasztott szó utólagos kézi elválasztása.

  Van néhány többjelentésű szó (homonima), melynek helyes elválasztása attól függ, hogy éppen melyik értelmében használjuk. Pl.: "legelőre". Az ilyen szavakban a program csak azokon a helyeken választ el, ahol az elválasztás nem függ a szó jelentésétől. Pl.: "legelő-re".

  A program kezeli a hosszú kettős mássalhangzók elválasztását. Pl.: "asz-szony". Az ilyen szavakban elválasztáskor új betű jelenik meg.

  Automatikus szójavítási lista

  A termék a Microsoft Office 2011-hez telepíti a MorphoLogic által felülvizsgált és jelentősen bővített automatikus szójavítási listát, mely helytelen/helyes szópárokból áll. Ez a lehetőség a Microsoft Office 2008-ban nem érhető el.

  Aktiválás

  A programhoz termékkód tartozik, melyet megvásárlásakor kap meg. A telepítés végén a terméket aktiválni kell a termékkód felhasználásával. Enélkül a termék nem használható. Az aktiválás után a termék csak azon a számítógépen lesz használható, amelyen aktiválták. Ha több licencet vásárolt, annyi különböző gépen aktiválhatja, ahány licenccel rendelkezik. Ugyanarra a számítógépre a termék korlátlan számban újratelepíthető. Az aktiváláshoz internet-kapcsolat szükséges.

  A termék ugyanazzal a termékkóddal használható Microsoft Office for Mac 2008-hoz és 2011-hez, akár mindkettőhöz egyidejűleg, ugyanazon a gépen. Ha később kíván áttérni az Office 2008-as verzióról a 2011-esre, nem szükséges a Helyes-e? programból még egyet vásárolnia.

 • Magyar helyesírás-ellenőrző és elválasztó program Microsoft Office for Mac 2008-hoz és 2011-hez.

  A zipfájl Macintosh gépen készült, ezért Macintosh gépen kell kibontani!
   


  who bought this product also bought:  SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION