Home arrow Product Support arrow FAQ arrow Helyes-e?/QXT7; QXT8
Login

Gyakran ismételt kérdések a Helyes-e?/QXT7; QXT8 programhoz

Ez az összeállítás a Helyes-e?/QXT7; QXT8 Súgó kiegészítése. Terméktámogatási csoportunk a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte itt össze.


Ingyen letölthető a termék, vagy fizetni kell érte?

Az ingyen letölthető termék csak jelentős korlátozással használható, csak kipróbálásra alkalmas. Csak az ábácé szerint a "j" előtti betűkkel kezdődő szavakat ellenőrzi, és választja el.

Ha letöltöttem a próbaverziót, és meg akarom venni, akkor újból le kell töltenem?

Nem. A letöltött próbaverzió az aktiválás után teljes értékű programként fog működni. Elegendő terméksorszámot vásárolni, és interneten (ha nincs, akkor telefonon) aktiválni.

Meg szeretném vásárolni, és azonnal szeretném használni. Mit tegyek, hogy minél gyorsabban hozzájussak?

Töltse le és telepítse a terméket, vásároljon hozzá terméksorszámot internetes boltunkban bankkártyás fizetéssel, majd aktiválja interneten! Ne kérjen dobozos verziót, mert azt csak postán tudjuk eljuttatni Önhöz, ezért a csomag kiszállítása előtt nem fogja tudni megkezdeni a program használatát, mert a terméksorszám a lezárt dobozban található.

Hányszor lehet aktiválni? A már egyszer aktivált programot hogyan tudom használni másik gépen?

Aktiváláskor a használt QuarkXPress gyári számát kiolvassuk. Az aktivált Helyes-e XTension ezután csak ezzel a QuarkXPress programmal használható, akár többször is aktiválható. Ha később új gépre tér át, és ugyanazt a QuarkXPress-t telepíti az új gépére, akkor a Helyes-e újból aktiválható. Ha másik QuarkXPress-szel is szeretné használni, újabb licencet kell vásárolnia. Speciális esetben, ha új, a régitől eltérő gyári számú QuarkXPress-hez szeretné aktiválni a programot, és a régivel már nem kívánja használni, forduljon hozzánk!

Mely Quark verziók szükségesek a program használatához?

7.2 ill. 8.01. Korábbival nem érdemes próbálkozni. Ingyenes frissítés található a Quark weboldalán. Ha ragaszkodik a QuarkXPress 7.0 vagy a 7.1 verzióhoz, letöltheti hozzá a Helyes-e/QXT7 korábbi verzióját, de a QuarkXPress frissítését és az új Helyes-e?/QXT7 verzió használatát jobb megoldásnak tartjuk.

Korábban megvásároltam a 7.0-ás verziót. Ha letöltöm a 7.2-es verziót, tudom majd használni a régi terméksorszámával?

Igen. A 7.2-es frissítés 7.0-ról ingyenes, nem kell hozzá új terméksorszám.

Korábban megvásároltam a 7.0 (7.x) verziót. Ha letöltöm a 8-as verziót, tudom majd használni a régi terméksorszámával?

Nem. A 8-as verzió 7.x-ről vagy korábbi verzióról való frissítése nem ingyenes. A korábbi vásárlás valamilyen formában történő igazolása esetén a frissítési díj lényegesen alacsonyabb, mint új termék vásárlásakor. Az alacsonyabb árú frissítés egyelőre nem vásárolható meg online a webboltban, csak a teljes verzió.

Működik-e a QuarkXPress US, IE és Passport változatával?

Mindegyikkel. Egyéb nyelvi verziókkal nem próbáltuk, de működnie kell. Ha lesz magyar 8.x, azzal is.

Több QuarkXPress van telepítve a PC-mre. Mit csináljak?

Az utoljára telepített Quarkhoz telepíti a program az XTensiont. Ellenőrizheti: ha Quark-dokumentumra kattint, az utoljára telepített verzió indul el. Ha másikhoz telepítené, akkor a registryben kell átírni a teleptés idejére "HKEY_CLASSES_ROOT\QuarkXPress.Document\shell\open\command" kulcs (default) értékét úgy, hogy arra a Quark exe-fájlra mutasson, amelyikhez a Helyes-e XTension-t telepíteni szeretné.

Több QuarkXPress van telepítve a Macintosh gépemre. Mit csináljak?

A telepítő csak akkor tudja garantáltan megtalálni a Quark-ot, ha csak egy verzió van telepítve. Ha több verzió is telepítve van, akkor is jó eséllyel találja meg a megfelelőt a telepítő, de ezt nem tudjuk garantálni. Ha nem sikerül, akkor a Helyes-e XTension telepítése céljául használni nem kívánt Quark verziók programfájljait ("QuarkXPress" vagy "QuarkXPress Passport") kell megkerersni, a telepítés idejére a kukába dobni, majd, a telepítés után visszaállítani.

Mac OS-en aktiválnám a Helyes-e?/QXT8-at, de a mezőkbe nem tudok beírni, nem jelenik meg amit billentyűzök.

Ismert hiba (Build 29), későbbi buildben javítjuk. Addig a megoldás: nem Unicode-os billentyűzetkiosztást kell kiválasztani. További információ a html-dokumentációban, az "Aktiválás" fejezetben.

Nem sikerült a telepítés. Van alternatív megoldás?

Igen, van. A program bemásolható telepítés nélkül is. Kérje tőlünk a megfelelő fájlkészletet és utasításokat.

A QuarkXPress végtelen ciklusba kerül egy betűbeszúrásos elválasztás (pl. ssz -> sz-sz) során. (Azt hiszi, hogy elfér a szótag, beszúrja az elválasztáskor beszúrandó betűt, észreveszi, hogy nem fér el, kiveszi, majd újra azt hiszi, hogy elfér, ezért újra megpróbálja, és így tovább.) Mit tegyek?

Ez a QuarkXPress ismert hibája. A legfrissebb 7.5-ös ill. 8.01-es verziókkal nem sikerült reprodukálni, valószínűleg kijavították. Frissítse a QuarkXPress-t! Ha ez nem oldaná meg a problémát, akkor kapcsolja ki a betűbeszúrásos elválasztást a Helyes-e? beállítóablakában (Preferences/Helyes-e?)!

A program helytelenül választ el, nem a magyar szabályok szerint működik.

A kiadvány szövegét magyarra kell állítani. Ez leggyorsabban az Edit/Stíluslapok magyarra állítása menüpont segítségével lehetséges. További lehetőségeket talál a Helyes-e?/QXT dokumentációjában.

Egy kiadványban több nyelvet is szeretnék használni. Szükséges ehhez a PassPort használata?

Igen, ha a nyelvtől függő elválasztást kíván alkalmazni. Csak a PassPort engedi meg, hogy a szöveg tetszőleges részét tetszőleges nyelvűre állítsuk.

A program nem, vagy csak ritkán választ el. Miért?

A QuarkXPress gyári beállítasi tág határok között engedik meg a szó- és betűközök nyújtását és zsugorítását. A QuarkXPress csak akkor alkalmaz elválasztást, ha ilyen nyújtással/zsugorítással a megadott határokon belül már nem tudja megoldani egy adott sor betördelését. Ha azt akarjuk, hogy gyakrabban alkalmazzon elválasztást, szűkebbre kell állítani a nyújtás és zsugorítás korlátait. Ezt az Edit/H&J menüben lehet megadni. Ne felejtse el a tördelési beállítást a módosítás után külön menteni a párbeszédablak alján lévő "Save" gombbal. További információt talál a Helyes-e/QXT dokumentációjában.

Passportban magyarul jelenik meg a menü. Nem találom az Edit H&J megfelelőjét.

A "H&J" a PassPort magyar kezelői felületén "E és I-k" menüpontként jelenik meg a "Szerkesztés" menüben. (elválasztások és igazítások)
 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION