Home arrow Product Support arrow FAQ arrow MorphoMouse
Login

Gyakran ismételt kérdések a MorphoMouse termékhez

Ez az összeállítás a MorphoMouse Súgó kiegészítése. Terméktámogatási csoportunk a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte itt össze.
A Súgó online is elérhető a
MorphoMouse oldalán.

Általános kérdések, hardver- és erőforrásigény

Telepítés, eltávolítás

Aktiválással kapcsolatos kérdések

Működtetési problémák

A szöveg felismerése

 

 


Általános kérdések, hardver- és erőforrásigény

Milyen erőforrásigénye van a MorphoMouse-nak?

Operációs rendszer: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 (a program minden operációs rendszer 64 bites verzióját is támogatja)
Online Modul esetén a programnak nincs különösebb erőforrásigénye.
Offline Modul esetén a Modultól függ, mennyi memóriát használ a futása során (Pl. az Offline Gépi fordítás modulhoz 1 GByte szabad memória ajánlott).
A program aktiválásához internetkapcsolat szükséges.


Telepítés, eltávolítás

Hogyan kell telepíteni a MorphoMouse-t?

A MorphoMouse program a MorphoLogic Telepítő és Frissítő alkalmazás segítségével telepíthető.
A telepítésről, kipróbálásról itt talál részletes leírást.

Hogyan kell eltávolítani a MorphoMouse-t?

A MorphoMouse program eltávolítását minden esetben a telepítőprogram eltávolító részével javasoljuk. Ezt a Start / Minden program / MorphoLogic / MorphoLogic Telepítő és Frissítő útvonalon érheti el.
Telepítés után a program a C:\Program files\MorphoLogic útvonalon érhető el, a felhasználó egyedi beállításait a C:\Users\[felhasználónév]\Application Data\.Roaming.\MorphoLogic útvonalon tárolja. Ezeket az állományokat "kézzel" csak akkor törölje, ha azt valamilyen probléma miatt az Ügyféltámogatás javasolja Önnek. (Az útvonalak alapértelmezett telepítésre vonatkoznak, és a különböző operációs rendszerek alatt kismértékben eltérhetnek.)
Figyelem! A Vezérlőpulton keresztül indított programeltávolítás az összes komponenst eltávolítja.

Hogyan lehet eltávolítani az Online szolgáltatásokat?

Az Online szolgáltatásokat nem lehet eltávolítani. Használja a Modul elrejtése, vagy a Modul Filterek fülén a komponens kikapcsolásának lehetőségét.


Aktiválással kapcsolatos kérdések

Mi szükséges az aktiváláshoz?

Az aktiváláshoz szükséges a szoftver egyedi terméksorszáma, és a számítógép internetes kapcsolatfelvétele az aktiválást végző szerverrel.
Offline Modul esetén lehetőség van arra, hogy olyan gépen aktiválja a MorphoMouse-t, amely nem rendelkezik közvetlen internetkapcsolattal.

Hogyan kell aktiválni a terméket?

Online telepítés esetén a telepítéskor megadott terméksorszámokkal a program automatikusan elvégzi az aktiválást.
Offline telepítés esetén a Beállítások / Modul / Részletek Aktiválás részben vegye ki a jelölést az "Egylépéses aktiválás" lehetőségről, és kövesse a leírt lépéseket!

Sikeresen aktiváltam a programot, de ha a számítógépen lévő másik felhasználói fiók alatt indítom a programot, újból kéri az aktiválást. Mit tegyek?

Aktiválja a programot minden olyan felhasználónál, ahol a programot használni kívánja. Egy számítógépen a különböző felhasználóknál történő aktiválás egy licencfelhasználásnak számít.

Hányszor lehet újratelepíteni és aktiválni egy terméket?

Offline Modul: Korlátlan számban, ha ugyanarra a számítógépre telepíti. A program csak egy (illetve a vásárolt licencszámban meghatározott) számú számítógépen használható. Az aktiválás kezelésébe beépítettünk egy kismértékű toleranciát, így nem kell új terméksorszámot vásárolnia, ha hosszabb időszak elteltével kicseréli számítógépét, és az új gépen is aktiválni szeretné a programot.
Online Modul: Az előfizetés ideje alatt korlátlan számú számítógépen aktiválhatja a programot, de egyidejűleg csak egy számítógépről érhető el a szerver.


A szöveg felismerése

Melyik alkalmazásokban használható az automatikus betűfelismerés (kiolvastatás)?

Az automatikus betűfelismerés az alábbi alkalmazásokban működik:
- Internet Explorer 8, 9, 10, 11
- Microsoft Word 2003, 2007, 2010, 2013, 2016
- Mozilla Firefox 21, és újabb
- Google Chrome 32, és újabb
- Adobe (Reader) X, XI, DC

Acrobat (Reader) alatt nem működik a program.

A MorphoMouse az Acrobat X, XI és DC verziókat támogatja. Másolásvédett szöveg esetén sajnos továbbra sem tud működni.

- Amennyiben az Acrobat-ot később telepíti, vagy más verzióra tér át, szükség lehet a MorphoMouse telepítő újbóli futtatására, hogy a szükséges kiegészítés települjön.
- Az Acrobat alatt a következő beállítások is szükségesek (változtatás után az Acrobat-ot újra kell indítani):
Szerkesztés / Beállítások / Általános (Edit / Preferences / General)
Általános (General) részben: "Csak hitelesített bővítmény használata" (Use only certified plug-ins) → ne legyen kipipálva
Acrobat X alatt ugyanitt, Acrobat XI és DC alatt a Biztonság (nagyobb) / Security (enhanced) részben:
"Védett mód bekapcsolása indításkor" (Enable Protected mode at startup) → ne legyen kipipálva

Firefox alatt nem működik a program.

A telepítő a MorphoMouse telepítésekor a szükséges Firefox kiterjesztést is feltelepíti. A Firefox első indításakor a MorphoMouse Mozilla extension beépülését engedélyezni kell, utána a Firefox újraindítása szükséges.
Probléma esetén a Firefox Kiegészítők / Kiterjesztések között tudja a plugint ellenőrizni.
Amennyiben a telepítés nem sikerült, vagy időközben másik verziójú Firefox-ra tért át, szükség lehet a MorphoLogic Telepítő és Frissítő aktuális verziójának újbóli futtatására.

Chrome alatt nem működik a program.

A telepítő a MorphoMouse telepítésekor a szükséges Chrome kiterjesztést is feltelepíti. A Chrome megnyílása után a MorphoMouse Extension-t a "+ Ingyenes" gomb megnyomásával tudja a bővítményekhez hozzáadni, utána a Chrome újraindítása szükséges.
Probléma esetén a Chrome Eszközök / Bővítmények között tudja a plugint ellenőrizni.
Amennyiben a telepítés nem sikerült, vagy időközben másik verziójú Chrome-ra tért át, szükség lehet a MorphoLogic Telepítő és Frissítő aktuális verziójának újbóli futtatására.

A MorphoMouse MS Wordben, Internet Explorerben egyáltalán nem vagy hibásan működik.

Próbálja meg a megjelenítési nézetet 100%-ra állítani.

"Beszkennelt" (lapolvasóval beolvasott) szöveget fel lehet ismerni a MorphoMouse-szal?

Nem. A MorphoMouse a számítógép képernyőjére, a Windows betűtípusaival írt szöveget ismeri fel. A beszkennelt szöveget először valamilyen karakterfelismerő programmal szövegállománnyá kell alakítani.

Működtetési problémák

A program induláskor kikapcsolja a ClearType betűsimítást. Miért?

A MorphoMouse "Általános betűfelismerés" üzemmódban sajnos nem tud a betűsimítással együttműködni, futása alatt ezért szükséges annak kikapcsolása.

A MorphoMouse csak a szavak részeit ismeri fel, vagy hibásan ismeri fel a szavakat.

Használja a "Kijelölt szöveg felismerése" lehetőséget, vagy kapcsolja be az "Általános betűfelismerés"t - erről részletesen a Súgóban olvashat. 


 

Abban az esetben, ha problémájára nem talált megoldást, vegye fel a kapcsolatot velünk! Adja meg e-mail címét, és Terméktámogatási csoportunk válaszlevélben elküldi az ajánlott megoldást, vagy ha ez akadályba ütközik, a megoldáshoz további információkat kérünk Öntől.

 
SITEMAP | CONTACT | DATA PROTECTION | COPYRIGHT | PURCHASING INFORMATION